Thanksgivingbreak: Thanksgivingday, Black Friday, Shore Acres, Silver Falls

Begynner å bli en stund siden det var Thanksgiving, men er likevel en høytid som er verd å skrive om!

Det er jo ikke en høytid som vi har her i Norge, så det ble nesten bare litt "bonusferie med god mat og familie". Thanksgiving feires hver tredje torsdag i november. Vi fikk fri onsdag til søndag, så det var veldig deilig! Husker det var en periode med en del skolestress, så det at jeg fikk et par ekstra dager på å fullføre oppgaver på var deilig. Brukte dagene på lekser, familien og venner.

På selve thanksgiving sto jeg opp til at kalkunen allerede var i ovnen, og det var ikke lenge igjen til gjestene skulle komme. Hele dagen gikk så og si til å spise, og småprat med gjestene. Litt utover dagen fikk vi utrolig nok besøk av et par fra Danmark! Mannen hadde vært uteksaminert North Bend High School i 1974. Vertsfamilien hans hadde vært min vertsfars bror. Jeg hadde ikke fått vite at de var på besøk i statene, så du kan tro jeg ble forvirret da jeg fikk et håndtrykk etterfulgt av "Vi taler dansk!". 
Litt annerledes tradisjoner her når det gjelder mat, men veldig godt var det!

Dagen etter var det "Black Friday", så vi bestemte oss for å dra på "førsalgene" på selve Thanksgiving vi! Det viste seg å være lurt, med tanke på kaoset vi hørte om neste dag. Gikk likevel på litt ekstra shopping på selveste Black Friday, kunne jo ikke la være!! Fikk kjøpt en del julegaver denne dagen, så det var deilig å få gjort. 

Lørdagen dro vi til et sted der frivillige har satt opp noe helt EKSTREMT med julelys. Det er noe som blir gjort hvert år visst. Det er en stor hage til en tidligere herregård, så man går nesten gjennom en "løype" for å se alle lysene og dekorasjoner. På slutten av runden gikk vi inn i "pepperkakehuset", der vi fikk varm eplecider og cookies. Koselig altså!Meg, Gary, Troy(vertsbror), Carol, Julie(vertsmor), Victoria(vertssøster), Rocky(vertsfar)

Så var det tid for juletrehogst og søndagstur! Vi kjørte en time for å komme til juletregården, gikk å småkrangla hele familien om hvilket tre som var det beste, og til slutt fant vi ett som 3 av 5 var enige med hverandre om var det beste.

Troy, Julie, meg, Maren og Sue. Maren er enda en norsk utvekslingsstudent på North Bend i år, som bor 4 hus ovenfor meg sammen med Sue. 

Etter treet var på lasteplanet kjørte vi et godt stykke til opp langs elva (husker ikke hvilken elv, men det var fint i alle fall!). Vi kjørte så langt opp det var mulig å kjøre, og gikk resten av turen. Meg og Maren er begge fra Norge og vant med å gå tur, så vi endte fort opp med å gå først og lede veien selv om vi ikke visse hvor vi skulle. Vi kom oss frem til slutt, og gud så fint!! (Golden and) Silver falls - mams og paps: dåkke ska herte når dåkke komme på besøk! Skulle egentlig gå turen helt opp til Golden falls (en ekstra time å gå), men Troy og Tori begynte å bli veldig utålmodige, så vi bestemte oss for å dra hjem igjen. 

DCIM\102GOPRO\GOPR0934.
 Begynner å bli alt for sent! Oppdaterer mer asap. Godt nyttår enn så lenge! Gleder meg til å se alle hjemme igjen i det nye året ♥

Halloween

Wiii, noe jeg har gleda meg masse til å være i usa for å oppleve. Allerede i starten av september startet butikkene å selge gresskar og andre dekorasjoner til halloween. Naboene tok ut pynten i slutten av september, så det er definitivt annerledes å være her enn hjemme. 

For to helger siden var alle utveksligselevene i området invitert til å dra på Mahaffy Ranch - pumkin patch. Der kunne vi skyte maiskolber i "corn cannon", i håp om å treffe et lite gresskar - for å få gratis pumpkinspice donuts - ingen traff såklart.

Vi kjørte også "hayride" som i gamle dager var en traktor med masse høy på - nå var det litt mer turistvennlig og har tepper over høyet :')

Så var det tid for å gå inn i en corn maze, der vi skulle prøve å finne en annen vei ut enn hvor vi gikk inn. Var ikke så alt for stor labyrint så det tok ikke allverdens tid, men jeg kan se for meg at det er skummelt på kveldstid. Herlighet så høye maisplantene er!

Kina, Korea, Norge og Spania 

Vel ute av labyrinten skulle vi nå gå rundt på gården for å finne det PERFEKTE gresskaret. Fant hver sine gresskar, og gikk for å carve de. Jeg har funnet ut at jeg syns det er utrolig kjekt, så ikke se bort i fra at noen der hjemme må være med på det til neste år (les: paps, gjør deg klar).Se der! Til å være første gresskaret syns jeg ikke det var så galt.

Såå, onsdagen før halloween ble jeg invitert over til en kompis der vi skulle carve gresskar sammen!! Koslig ting å gjøre sammen med folk. Man får rett og slett lov til å grise med gresskarinnvoller, skjære med skarpe kniver og alt - sikkert det farligste jeg kommer til å oppleve i år :')

Rosie, Amalye (lille drunk chuck haha), Sam, Jake med kniv, Maren og meg

Her er 1 av sikkert 20 rekker med halloweenkostymer/dekorasjoner på Walmart - de tar halloween seriøst her altså

sykt bra panoshot her ja

I går var Halloween! Gikk over til Axel tidlig på dagen, carva enda ett svæært gresskar siden han ikke hadde gjort det enda! Jeg lagde norske pannekaker, som til slutt endte med pizza i ovnen.. Haha, eneste jeg hadde å velge i var en pitteliten steikepanne, eller en gigantisk og dyp en. Det jeg faktisk fikk til å steike, smakte i alle fall godt! Pizzaen var mer mettende da lol 

Vi var på Goodwill dagen før igjen for å få tak i kostymet mitt. The Joker fra The Dark Knight Rises. 

Vi bestemte oss for å gå trick or treat til tross for pøsregn haha. Var utrolig morsomt, fordi vi kjørte rundt i ulike nabolag! Når vi bestemte oss for et hus vi skulle gå trick or treat i, så sprang alle sammen så fort de kunne for å ikke bli klissvåte. På slutten av kvelden endte vi likevel opp klissvåte. Vi sto i kø (pøsregn) i over 40 minutter for å gå inn i et "Hauted house". Det var utrolig kult lagd til! Livet er så utrolig kult her! Jeg nyter hver dag! Er alltid noe spennede som skjer. Om det bare er å gå over til det nye huset til familien for å se, gå en tur på walmart for å kjøpe småting, bowle med cheerlaget, bli nektet å gi blod fordi jeg muligens har kugalskap (JA, det er den faktiske grunnen til at jeg ikke fikk donere blod), lage yoghurt i biologien, eller bare slappe av i nyvaska sengetøy. Alt er gøy her! Fikk til og med sett Ingrid og Christine over skype i dag. Det var LENGE siden jeg hadde sett Christine, så å se det stygge fjeset igjen va heilt fab<3

Mandag i morgen, ny uke med nye muligheter. På tirsdag har fotballaget vårt sin første playoff kamp, siden de kom videre. På fredag er første amerikanske fotball playoffkampen. Har en travel uke i vente når det kommer til skolearbeid, men er likevel kjekt.

Natta!

sofieioregon

Følg mitt år som utvekslingsstudent i North Bend, Oregon på denne bloggen. Jeg reiser med Explorius, og har fått tildelt underorganisasjonen ICES. Har du spørsmål er det bare til å ta kontakt.

+ Legg meg til som venn

Bla i bloggen

 

Bloggdesign

hits