For ei helg!

Lokal tid: 00.48.

Jeg sitter enda og prøver å prossesere denne helga. Wow! Jeg har så alt for mye å oppdatere dere på, så jeg begynner med det jeg har ferskt i minne! 

På torsdag var det school shooting på Umpqua Community College i Roseburg, som er ca 2 timer unna byen min. 9 mennesker ble drept. Utrolig trist, og en veldig merkelig følelse å være så nærme.

Fredag var det stort oppstyr på skolen min, fordi det gikk rykter om at søskenbarnet til drapsmannen hadde truet med å gjøre det samme i Coos County - her. Colleget 5 minutter unna hadde lockdown, og Coquille High ble evakuert. De aller fleste på skolen min North Bend ønsket også å dra hjem, så innen tredje time var det nesten ingen igjen på skolen. Jeg ble plukka opp av vsøs også! DET er noe som ikke skjer hver dag! Jeg skal innrømme at jeg ikke trodde at noe kom til å skje, men "it's better to be safe than sorry" i et tilfelle som involverer: amerika + trussel + våpen :') 

Senere på dagen ble jeg spurt om å gå på homecoming, noe som var utrolig kjekt! Jeg er stor fan av ordspill, så denne traff meg midt i blinken:

Han jeg skal gå sammen med heter Brigham, og går i spanskklassen min. Familien hans hoster Romero i år - en tysk utvekslingsstudent. Dette er fra forrige uke, etter soccerkampen de vant :) Både Romero, Lucas - utvekslingsstudent fra Brazil, og Gonzalo fra Spania er på skolens soccerteam. Skolen er veldig fornøyd med det laget i år, de vinner hele tiden!

Såååå var det tid for å cheere for første gang på en amerikansk football kamp! 

Dette er Brittany, som også er min såkalte "Game-sister". Så på hver hjemmekamp footballaget har, skal vi som er søstre ta med en liten presang til hverandre. Jeg fikk noe merkelige greier som poppet på tunga, en gigantisk gatorade og noen dropser som ga meg blå tunge.

Før kampen startet kom bandet ut og spilte nasjonalsangen som vanlig. Alle sto vendt mot flagget som var på halv stang. Så kom bandet bort til alle cheerleaderene, og vi venta på at footballguttene skulle komme ut på banen. Hvis du ser etter på bildet så springer de inni der en plass!

Det å stå å cheere for partier av kampen som ikke er bra, er helt ærlig ganske så kleint, men jeg hadde det superkjekt likevel! Fikk øyenkontakt hele tiden med jenter som jeg har fag sammen med, så det var enkelt å stå å le litt mens jeg gjor feil. Jeg kunne ikke halvparten av cheersene og dansene skikkelig, men jeg smilte og koste meg. Vi vant!!! Super stemning! Ut av tradisjon drar alle til "Kozy Kitchen" etter vi har vunnet en kamp. Det var utrolig morsomt, og jeg gleder meg allerede til flere sånne kvelder ♥

Dette er Axel, han er svensk utvekslingsstudent som kom med på footballaget! Vi hadde også på oss rosa sløyfer og sokker, for å støtte brystkreft siden det er oktober. 

Han har verdens søteste vertssøster, som "også" heter Sophie! Hun har et stort ønske om å bli cheerleader når hun blir større, så hun hadde veldig lyst å ta bilde sammen "the Norwegian cheerleader Sophie" etter kampen. Jeg har også fått en liten "let it go" konsert av henne med Elsakjole på da jeg besøkte Axel for å se hvor han bodde. Og hun viste meg hvor god hun var til å tapdance. Smelt :')

Meg og Abby etter kampen. Herlig jente som jeg blir mer og mer glad i for hver dag!

Lørdag startet med å dra til Tori sitt gym, for å se henne på hennes første gymnasticskonkurranse. Jeg følte jeg var tatt rett inn i en episode av Make it or Break it, haha. Kjekt å se! Senere på dagen hang jeg med Brigham, og det var veldig kjekt å bli litt bedre kjent med han før vi skal på hoco sammen. 


Se så nydelig det er her?! 

Søndag er definitivt en av de mest spontane dagene i livet mitt til nå. Startet helt normalt. Fikk skypet med siss Ingrid først, og etterpå mams og paps. Til og med pusen var der for å si hei. Var kjekt å høre stemmene deres igjen, og bli litt oppdatert igjen på den kanten. Etterpå var det tid for litt husvasking, rydding osv her. Jeg hadde planer om å bruke resten av dagen til å jobbe med skole, men Abby sendte melding å lurte på om jeg ville være meg å teste den nye jaquzzien deres. Det ville jeg såklart.

Denne gjengen har fått god sans for norske russesanger, så det er mye det det har gått i. Morsomt, fordi de aner jo ikke hva sangene betyr. De bare digger beaten, så alle danser og har det gøy! Vi tok en tur på walmart der jeg kjøpte én av alle de ulike sortene med donuts de hadde. Spennende. Alle sammen smakte på de ulike donutsene, og jeg fant ut at jeg likte best den som hadde noe med gresskar å gjøre. Mot alle odds likte jeg minst den jeg trodde jeg kom til å like best. Så feil kan man ta? 

Når vi snakker om odds. Vi hadde en lek som de kalte for "what are the odds". Der skulle vi komme opp med ulike utfordringer, og si ett tall mellom 1-10. Traff vi det samme tallet måtte vi gjøre utfordringen. Det endte opp med blant annet dansing til Macarena nedover gata i bikini, synging av nasjonalsangen (HØYT), og dansing på bilen til Abby. 

Siden alle sammen var psyka på å gjøre noe crazy, så kjørte vi til en plass de visste om, stavret oss frem i mørket over broer og gjennom sanddyner, til vi endelig kom frem til et lite vann med en stooor slengedisse. Det var helt klar himmel, temperaturen var rundt 20 grader, og jeg så TO stjerneskudd på en kveld!? Vi slengte oss uti vannet fra slengedissa, og hadde det kjempe kjekt. Første gang jeg skulle uti hadde jeg et lite ønske om å ikke måtte svømme så langt i (det jeg trodde skulle være kaldt) vannet, så jeg slapp dissa litt for seint, og landa skeivt på foten min under vann. I skrivende stund sitter jeg enda med foten hevet og har is på. Men - verd det. Sov over hos Abby sammen med Rosie. Uforglemmelig kveld! 

I dag ble det ikke mye gjort fra min side på cheertrening pga kneet, men vi fikk i alle fall startet på konkurranserutina vår litt. Gleder meg til konksesong starter!! Etter trening var alle utvekslingstudenter invitert til BBQ i en park sammen med resten av "International Club" fra skolen. Koslig at de gjør sånne ting for oss. Det var en hel del mat, og leker som sto på programmet. 

Vany fra Slovakiaaaa

Nå er det på tide å legge seg. I morgen skal alle sammen ha på seg noe grønt til ære for de som omkom i massakren på torsdag. Skal prøve å oppdatere bloggen om alle de andre tingene jeg har vært med på i det siste, så fort som mulig! Lever virkelig drømmen! 

 

Kommentarer på dette innlegget

tc

06.10.2015 kl. 11:25
<3

Malin

06.10.2015 kl. 12:03
ååå det ser heilt fantastisk ut der nere<3 men savne deg kjempe masse her hjemma!!
sofieioregon

Følg mitt år som utvekslingsstudent i North Bend, Oregon på denne bloggen. Jeg reiser med Explorius, og har fått tildelt underorganisasjonen ICES. Har du spørsmål er det bare til å ta kontakt.

+ Legg meg til som venn

Bla i bloggen

Bloggdesign

hits