Sunriver, High Desert Museum, Lava Lands

Dagen etter jeg kom frem til vertsfamilien min, skulle vi på ferie. Opp tidlig fordi kjøreturen var relativt lang, og vi skulle stoppe på veien. Jeg er veldig svak for å sovne i bil, så selvfølgelig sovna jeg. Fikk faktisk sett noe som de kaller for "elk", som egentlig bare er en egen type elg tror jeg. haha, hvis noen har peiling så gi beskjed :') Vi plukka opp en kompis av vbror på veien opp, Evan. Morsom gutt! Plassen vi skulle til het Sunriver (SØTT NAVN SANT?), som var va 5 timer i kjøring unna. Stoppa underveis for å spise lunsj på en skikkeligskikkelig amerikansk saloon-resturant langs motorveien. Senere stoppa vi også for å se en innsjø der vbor og vsis bada. 

Vfam hadde leid et hus som var ca 5 minutter vekke fra "The Village" som var et lite område med små koselige butikker, minigolfområde, store hoppeslått, og coffeeshops. Andre veien var det 5 minutter til et lite badeland. Vi leide sykler sånn at vi kunne komme oss rundt uten problemer.

Jeg fikk min første venn i Sunriver, så det var kjekt! Han heter Trey, og jobber i badelandet. Så den siste kvelden vi var der (vi var der fra torsdag-søndag) så var vi i The Village, og bare snakka om alt mulig! Fikk møte besteveninna hans som jobba på godteributikken vi var inne på. Kosliig :)

#firstamericanfriend <333

Hytta var i utgangspunktet bestilt til 5 personer, så det var et master bedroom, og et soverom med dobbeltseng og ei enkeltseng. Så siden ICES sine regler sier at ei jente og en gutt ikke kan sove på samme rom, så endte jeg opp med dobbeltsenga aleina, og Tori i enkeltsenga ved siden av meg. Guttene måtte sove på sofaen i stua, heheh.

Den ene dagen mens vi var der tok vi turen opp til "The High Desert Museum". Oregon langs kysten - vått, og kystklima. Oregon på vestsiden av The Cascades (en lang fjellkjede som strekker seg fra Washington i nord til California i sør) - tørt! Her har de andre typer dyr, og en helt annen kultur. Indianerene var mye på den siden av fjellene, så det har også preget området. Det var utrolig kult å se! 


Oregon minner veldig mye om Norge på mange måter. Grønt, masse skog, høye trær og klima minner ganske mye om norsk sommer. Er ikke supervarmt her selv om det er tørt. Gradene vil jeg si ligger på gjennomsnittlig 17-19 grader nå - akkurat for kaldt til å gå i shorts, men ikke så kaldt at du vil gå i bukse! haha, first world problems lol. 

Søndagen tok Julie, Rocky og jeg turen til Lava Lands mens Troy, Tori og Evan var i badeland. Det var utrolig kult å se!! Vulkanutbrudd for tusener av år siden, som de nå hadde lagd en liten asfaltert sti på sånn at vi kunne gå på det! Skikkelig annerledes!

Vi tok også en tur til Bend for å se parken, og jeg fikk se innsiden av en Walmart for første gang. Wow. De har ALT?

Utrolig koslig tur, og en fin måte å bli bedre kjent med familien de første dagene. På veien hjem stoppa i Eugene for å se baseballkamp, som jeg har lagd et eget innlegg om :)

Kommentarer på dette innlegget
sofieioregon

Følg mitt år som utvekslingsstudent i North Bend, Oregon på denne bloggen. Jeg reiser med Explorius, og har fått tildelt underorganisasjonen ICES. Har du spørsmål er det bare til å ta kontakt.

+ Legg meg til som venn

Bla i bloggen

Bloggdesign

hits